Een tuin aanleggen begint voor ons al bij de eerste kennismaking. Samen kijken we naar uw persoonlijke wensen en gaan daarmee aan de slag. Zodra we hiermee op één lijn zitten, kan het traject van aanleggen beginnen. In dit traject staan uw wensen centraal en zetten wij ons optimaal in om van uw wens een schitterend eindresultaat te maken.

 

Tuinontwerp

Een mooi en persoonlijk tuinontwerp is de basis voor het aanleggen van de tuin. Of het nu een landelijke tuin is, een klassieke voortuin of een natuurlijke achtertuin, het is belangrijk dat er goed over het ontwerp is nagedacht. Dit tuinontwerp wordt door ons zelf gemaakt en kan zowel in 2D als in 3D. In dit tuinontwerp staan uw wensen centraal en wordt er rekening gehouden met wat er mogelijk is in de praktijk. Dus er wordt niet alleen naar het esthetische gekeken, maar ook naar de praktische kant van de tuin. Het kan op papier nog zo mooi zijn, maar het ontwerp moet wel uitvoerbaar zijn en ook nog binnen uw budget passen. Uw tuinwens naar de werkelijkheid vertalen, dat is onze kracht.

 

De beste tijd voor tuinaanleg

Het aanleggen van de tuin is eigenlijk het gehele jaar wel mogelijk, maar vanaf Oktober tot Mei is de beste tijd voor het aanleggen van de tuin. Dit komt omdat in deze periode de plant in rust is en de sapstromen van de plant stil liggen. In de andere maanden kan er wel geplant worden, maar dan zijn het vaak planten in pot. Bestrating kan natuurlijk wel het gehele jaar door.

Voordat er gestart wordt met het aanleggen van de tuin is er eerst een tuinontwerp nodig. Daarom is het belangrijk om al op tijd contact op te nemen met een goede hovenier, zodat er voldoende tijd is om uw tuinidee om te zetten in een tuinontwerp. Soms is het niet gewenst om de gehele tuin te veranderen, maar een klein deel van de tuin welke gerenoveerd moet worden. Ook daarvoor maken we vaak een schetsontwerp welke we gebruiken bij de aanleg van de tuin. Van daaruit kan er een planning gemaakt worden wanneer er gestart gaat worden met de aanleg of renovatie van de tuin.

3 D tuinaanleg

 

Hoe gaat het in de praktijk?

Als eerste is het belangrijk dat u tijdig door ons wordt geïnformeerd wanneer we willen starten met de tuinaanleg. Dit doen we natuurlijk in overleg. Zo kunt u nog wat eventuele voorbereidingen treffen en kunnen wij ervoor zorgen dat alle materialen voor u klaar staan. Dit zorgt ervoor dat we meteen aan de slag kunnen en de tuinwerkzaamheden vloeiend in elkaar overlopen. Tijdens het proces van aanleggen vinden wij goede communicatie belangrijk. We betrekken u graag bij het verloop van de werkzaamheden, zodat u ook kunt zien wat er gebeurt in uw tuin. Als alle werkzaamheden zijn afgerond, zorgen wij er ook voor dat we alles netjes achterlaten. Dus geen verpakkingsmateriaal wat rondslingert, of vieze voetafdrukken op de bestrating. We lopen samen de tuin nog na en bespreken de laatste details.

 

Genieten in de tuin Tuinbeleving

 

 

Vind u het lastig wat u nu moet doen om uw nieuwe tuin zo mooi te houden? Of heeft u daar zelf te weinig tijd voor? Ook daar kunnen we u bij helpen. Zie het kopje tuinonderhoud.

 

Goede samenwerking

Zijn er elementen die wij niet zelf kunnen verzorgen, zoals bijvoorbeeld een zwembad, dan hebben wij daar goede vaste contacten voor die dit voor ons ter uitvoering kunnen brengen. Op deze manier heeft u één aanspreekpunt voor de complete tuin met de perfecte kwaliteit.

 

Inspiratie

Heeft u zelf al ideeën of wilt u graag inspiratie op doen? Neem eens een kijkje bij de tuinen die we hebben aangelegd. Deze kunt u vinden onder het kopje ‘ Onze tuinen‘. U vind hier onder andere een leeftuin, een klassieke tuin, maar ook een strakke tuin.

 

Heeft u ook een tuinwens? Laat het ons weten, wij zijn benieuwd!