Een tuin laten aanleggen bij een nieuwbouw woning vraagt om een andere aanpak dan het renoveren of opnieuw laten aanleggen van een bestaande tuin. Bij een nieuwbouw woning begint u vanaf de basis. Dat wil zeggen dat er eerst goed grondwerk verricht moet worden. Door de bouwwerkzaamheden in een nieuwbouwwijk is de grond vaak vast gereden is, waardoor deze niet meer waterdoorlatend is en de planten niet goed zullen gaan groeien. Daarom is het zeer belangrijk om eerst goed grondwerk te doen bij een nieuwbouwtuin.

Wat ook anders is bij een nieuwbouwwoning, is dat er ook nog geen omheining om de tuin heen staat. Vaak wordt een tuin kaal opgeleverd en kunt u zelf bepalen wat u wilt qua erfscheiding. Dit kan bijvoorbeeld een groene haag zijn, een hekwerk begroeid met hedera of een schutting.

Complete traject bij nieuwbouw woning

Wanneer alles geregeld is met het ontwerp van de nieuwbouw woning, is het tijd om na te gaan denken over de tuin. Dat begint bij goed tuinontwerp, waarbij er wordt nagedacht over de wensen van de klant. De kunst is om dit te vertalen naar een mooi ontwerp wat past bij de nieuwe woning. Is het een nieuwbouw woning in jaren ’30 stijl of juist een hele strakke woning? En rijtjeswoning of een vrijstaande villa? Elke woning heeft een uniek ontwerp.

 

Het mooie van een nieuwbouw huis is dat u een hele nieuwe frisse start kan of juist ook moet maken. U kunt de tuin helemaal inrichten zoals u zelf wilt. Van de erfafscheiding tot de veranda, van een heerlijke sauna in de tuin tot een mooie speelgelegenheid voor de kinderen. Wat is belangrijk voor u en wat zijn uw wensen?

 

We komen graag bij u langs om uw wensen te bespreken en om te zetten in een tuinontwerp. Dit kan zowel in 2D als in 3D.