Kunstgras

Denkt er over na om het gras te vernieuwen of een nieuwe tuin aan te leggen met gras? Dan heeft u vast ook nagedacht over echt gras of kunstgras. Het is belangrijk om hier een goede keuze in te maken. Tuinbeleving uit Etten-Leur helpt u hier graag bij!

 

Wat zijn de voor- en nadelen van kunstgras?

Het grote voordeel van kunstgras is dat het hele jaar het gras mooi natuurlijk groen is. Dat is dan misschien ook een klein nadeel, want in de winter is het net zo groen als in de zomer en dat is in werkelijkheid natuurlijk niet zo. Een ander bijkomend voordeel is dat het gras veel minder onderhoud en zorg nodig heeft. U hoeft het gazon niet te sproeien. Oftewel het gras blijft mooi groen, ook al is het een warme, droge zomer en gaat u op vakantie. Ook hoeft u niet wekelijks het gras meer te maaien.

Een nadeel van kunstgras is dat het geen warmte opneemt en dat doet echt gras wel. Deze kleine plantjes dragen bij aan de verkoeling in de tuin.

 

Het leggen van kunstgras is maatwerk. Allereerst is het belangrijk om de juiste soort te kiezen voor het meest natuurlijke effect. Het is de bedoeling dat het nagenoeg niet van echt gras is te onderscheiden. Wij nemen daarom ook monsters mee, zodat u in uw eigen tuin het effect kan zien en een juiste keuze kunt maken.

Dan komt het aanleggen van het kunstgras. Het is belangrijk dat dit door een ervaren hovenier gebeurt. Wij starten met het maken van een goede ondergrond, zodat de grasmat later mooi strak blijft liggen.

Als laatste is het belangrijk om de juiste techniek toe te passen om het kunstgras op maat te snijden. Ook hiervoor hebben wij de benodigde materialen. Zo is het mogelijk om een trampoline in het kunstgras te verwerken, maar ook een mooie stenen trap.

 

Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel 06-30400801 of mail naar info@tuin-beleving.nl