Blog Winter: Wat doet een hovenier in de winter?

Wat doet Tuinbeleving in de winter?

Regelmatig vragen klanten of mensen in onze omgeving zich af wat wij in de winter voor werkzaamheden doen. Het antwoord is dan voor sommige mensen toch verrassend. Want waarbij veel mensen in het voorjaar pas kriebels krijgen om een nieuwe tuin aan te laten leggen, is dat wat we juist in de winterperiode veel doen. Naast de tuinen winterklaar maken, is het aanleggen van tuinen een van de hoofdwerkzaamheden in de winterperiode.

 

Tuin aanleggen

Van Oktober tot eind April is de tijd voor het aanleggen van een nieuwe tuin of het renoveren van een bestaande tuin. Dat komt omdat in deze periode de groei van de planten tot stilstand komt. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger om planten of bomen te gaan verplanten of planten, omdat ze dan in rust toestand zijn. Ook is de temperatuur wat lager, waardoor er minder water hoeft te worden gegeven. Natuurlijk is dit niet mogelijk als echt hard vriest. Maar dat is de laatste jaren hier in West-Brabant vaak niet meer het geval. Hierdoor kunnen wij ook in de winterperiode mooie tuinen aanleggen.

 

Winterklaar maken van de tuin

Naast het aanleggen van tuinen, maken we in de winter ook de tuinen winterklaar bij de zowel particuliere als zakelijke klanten. Het snoeien van tuin zorgt ervoor dat er weer een mooie vorm in de tuin komt of juist behouden blijft. Het is belangrijk om de planten op de goede manier terug te snoeien, zodat de vorm goed tot zijn recht komt zoals bij het tuinontwerp bedoeld is. Ook zorgen wij dat al het blad weg is en de tuin weer helemaal fris is voor het voorjaar. Zodat u weer van de tuin kunt genieten zodra de eerste zonnestraal weer te zien is.

 

Sneeuw

En als het dan toch een keer sneeuwt, dan zijn we bezig met machine onderhoud of we gaan sneeuwschuiven bij bedrijven. Waarbij wij dan niets meer kunnen doen in de tuin, is een bedrijf erg blij dat wij het terrein sneeuwvrij kunnen maken, zodat de vrachtwagens kunnen lossen en klanten sneeuwvrij de winkel kunnen bereiken.

 

Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Neem contact met ons op!