Blog Tuinbeleving

Maart: Voorjaarskriebels

Nu de eerste zonnestralen weer doorkomen, begint iedereen weer zin te krijgen in het voorjaar. Lekker naar buiten! Een kopje koffie drinken op het terras achter in de tuin of ontspannen een boekje lezen in de zon. Dit is dan ook de tijd dat mensen nieuwe ideeen krijgen voor hun tuin en zin hebben in verandering. Even googlen op internet of navragen aan die goede kennis welke hovenier hij ook al weer heeft, en dan een telefoontje naar de hovenier, zo geregeld.

 

Maar een goed tuinplan begint met een goed tuinontwerp. Dat is de basis waar het allemaal om draait. Niet alleen wat wil ik in mijn tuin, maar ook waar is de meeste zon? Welke planten doen het goed in de schaduw of juist in de zon? Welke kleuren bloemen wil ik in mijn tuin? Zijn er nog planten giftig voor mijn huisdieren? Waar komen veel vlinders of insecten op af? Allerlei vragen om over na te denken. Denkt u nu, dat is me teveel werk, dan is misschien nu het moment om die hovenier  te bellen.

 

Drukke tijden zult u dan misschien te horen krijgen. En ja, vaak is het voorjaar al ver gevuld met tuinopdrachten. Deze ontwerpen zijn dan al in het najaar of in de winter gemaakt. Maar niet getreurd, vaak heben we nog wel tijd voor een mooie tuinklus. Ook is het najaar een goede tijd om de tuin aan te leggen. De warme zomerdagen zijn voorbij, dus je hoeft je wat minder druk te maken over het water geven van de nieuwe planten of het nieuwe gazon als je op vakantie gaat. Denkt u er maar eens over na als u lekker van het zonnetje aan het genieten bent….